Follow Sony Romania

Cele mai bune fotografii din lume, premiate la Sony World Photography Awards 2016, ajung la București

Comunicat de presă   •   Sep 12, 2016 11:00 EEST

București, România – 12 septembrie 2015 – Sony World Photography Awards (SWPA) 2016, cea mai mare competiție de fotografie la nivel mondial, aduce la București o selecție a celor mai bune fotografii premiate în 2016. Acestea vor fi expuse în perioada 12-20 septembrie la Teatrul National București, în cadrul Bucharest Photofest, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de profil din România, organizat de Grupul Filos.

Anul acesta, printre fotografiile expuse se numără și cea a fotografei Cristina Venedict (34 de ani), care a câștigat premiul ”Romania National Award” în cadrul Sony World Photography Awards 2016. Fotografia câștigătoare, ”În profunzime”, este portretul unei tinere actrițe, realizat în studioul Cristinei Venedict. De asemenea, pasionații de fotografie vor putea admira în cadrul expoziției și alte fotografii premiate si finaliste din întreaga lume.

Programul ”National Awards” recunoaște și premiază cea mai bună fotografie realizată de un fotograf local și se desfășoară în 60 de țări din întreaga lume, adresându-se tuturor categoriilor de fotografi.

”Sony World Photography Awards” premiază și recunoaște cele mai bune fotografii contemporane din lume, realizate în ultimul an. SWPA se adresează tuturor categoriilor de fotografi și include patru competiții distincte: Professional; Open; Youth și Student.

În luna iunie a acestui an au început înscrierile pentru Sony World Photography Awards – ediția 2017, organizată de World Photography Organisation și care anul viitor va aniversa cea de-a zecea ediție.

Pe lângă competițiile Professional, Open, Youth și Student Focus, o altă miză este identificarea celui mai bun fotograf din România.

Link-uri utile

 • Fotografiile premiate pot fi descărcate de pe: press.worldphoto.org
 • Toate fotografiile câștigătoare sunt disponibile la www.worldphoto.org
 • Despre World Photography Organisation

  WPO acordă suport fotografilor profesionişti şi amatorilor, respectiv studenţilor la fotografie, oferind o platformă globală de comunicare pentru industria foto, unde pot discuta despre curentele actuale din fotojurnalism, fotografie artistică şi fotografie comercială. WPO derulează iniţiative şi programe variate în cadrul comunităţii globale, inclusiv programe comerciale, culturale şi educaţionale, desfăşurând şi activităţi culturale la care poate participa publicul. La ora actuală, portofoliul WPO include: Sony World Photography Awards; Competiţia World Photography Student Focus şi Youth on Assignment. În plus, WPO a lansat recent Photo Shanghai, primul Târg Internaţional de Arte din Asia şi Pacific dedicat fotografiei.

  WPO are și o prezență online consistentă pe website, Twitter, Facebook și Instagram, angajând audiența prin dezbateri constante. Pentru mai multe informații, vizitați www.worldphoto.org

  Despre Sony

  Sony Corporation este lider global în producerea de tehnologii audio, video, foto, de gaming, pentru comunicații pentru segmentele consumer și profesional. Prin dezvoltarea afacerilor în muzică, imagine, entertainment și mediul online, Sony are o poziție de lider absolut pe segmentele electronicelor și divertismentului. Sony a înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2015 vânzări consolidate de aproximativ 68 miliarde de dolari. Sony Global Web Site: http://www.sony.net/

  Despre Grupul Filos

  Grupul Filos a fost fondat în 2010 din pasiune pentru cultură și din dorința de a asigura un cadru profesionist pentru activitățile culturale organizate. Cu o experiență bogată în elaborarea și promovarea de proiecte inedite, de-a lungul timpului a reușit să organizeze numeroase evenimente culturale (expoziții, festivaluri, dezbateri, conferințe, școli de vară, workshopuri, editarea de carte în format tipărit sau digital etc). Domeniile principale de activitate sunt editarea de carte, organizarea de evenimente, creație grafică și design sau expedițiile de fotografie.