Follow Sony Romania

Componența juriului Sony World Photography Awards 2019 a fost dezvăluită

Comunicat de presă   •   Oct 09, 2018 11:58 EEST

AleksandrReshnia_RussianFederation_Open_Travel_2019

București, 9 octombrie 2018: Juriul celei mai diverse competiții de fotografie, Sony World Photography 2019, a fost anunțat azi. Pentru a marca acest moment, sunt lansate de asemenea o selecție de imagini din cadrul competiției Open, iar juriul le va oferi sfaturi participanților.

World Photography Organisation face, de asemenea, publică lista țărilor participante la National Awards 2019. Parte integrantă a competiției Sony World Photography Awards, National Awards oferă o oportunitate unică pentru participanții de la orice nivel, din mai mult de 50 de țări, să fie recunoscuți într-o competiție de fotografie renumită la nivel mondial.

Acum, la cea de-a 12-a ediție, Sony World Photography Awards celebrează cea mai frumoasă fotografie contemporană din ultimele 12 luni, din orice tip de mediu. Înscrierea este gratuită la www.worldphoto.org/swpa.

Juriul caută cea mai bună fotografie contemporană

Din juriul din acest an, special selectat de World Photography Organisation, fac parte experți din industria fotografică. Juriul, care va analiza 10 categorii din cadrul competiției Professional, este format din:

Erin Barnett, Director of Exhibitions and Collections, International Center of Photography (Statele Unite)

Brendan Embser, Editor, Aperture (Statele Unite)

Olivier Laurent, Foreign Photo Editor, The Washington Post (Statele Unite)

Emma Lewis, Assistant Curator, Tate (Marea Britanie)

Isabella van Marle, Head of Exhibitor Relations, Unseen (Olanda)

●Președinte: Mike Trow, editor, fotograf, producător (Marea Britanie)

„Este o onoare să fii solicitat să fii președintele juriului competiției Sony World Photography Awards Professional. Sony World Photography Awards este important deoarece aduce o gamă largă de subiecte și acoperirea globală a poveștilor prin imaginile selectate. Sfatul meu pentru participanți este să-și aleagă cu atenție categoriile și să creadă în povestea lor. Le recomand acestora să ne arate lumea prin ochii lor și să evite clișeele. Tehnicile și stilurile de fotografiere devin din ce în ce mai îndrăznețe și mai dinamice, astfel încât este necesar și un anumit grad de excelență tehnică. Pentru a impresiona acest juriu, fotografii vor trebui să își dezvăluie cele mai bune lucrări și abilitatea de a-și edita lucrările astfel încât acestea să fie coerente, dinamice și estetice”, a declarat președintele juriului, Mike Trow.

Competiția Open, pentru care se va alege o singură imagine din 10 categorii, va fi prezidată de Rebecca McClelland, Photography Director & Head of Art Production al Saatchi Saatchi & Prodigious (Marea Britanie), care va prezida de asemenea și competițiile Youth și National Awards.

Competiția Student din acest an va fi jurizată de profesioniști din industria internațională de fotografie - Jason Baron, Creative Head of Photography, BBC Creative (Marea Britanie); Bruno Bayley,Managing Editor, Magnum Photos (Marea Britanie) and Jeff Hamada, Founder & Editor, BOOOOOOOM (Canada).

Pentru mai multe informații despre membrii juriului, vă rugăm accesați:

https://www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards/judges

Imagini inspiraționale din competiția Open

În urma unui număr record de înscrieri în 2018*, Sony World Photography Awards 2019 a primit deja mii de imagini diverse și excepționale din întreaga lume. În timp ce competiția Professional jurizează o serie de imagini, noile imagini publicate astăzi sunt înscrise la toate cele 10 categorii din cadrul competiției Open. Înscrierile fotografilor care vor fi jurizați pe baza unei singure imagini includ fotografia cu ghețari din Svalbard (categoria Peisaj) a lui Marco Gaiotti (Italia), imaginea lui Pedro Luis Ajuriaguerra Saiz (Spania) care arată un scafandru în mișcare în afara Guggenheim Bilbao, imaginea lui Christy Lee (SUA) și imagini cu oameni în apă (ambele categoria Motion).

Recunoaștere la nivel mondial prin National Awards și grantul Sony

În fiecare an, Sony World Photography Awards celebrează și recompensează fotografi talentați, premiind lucrări uimitoare în cadrul competițiilor Professional și Student și cele mai bune imagini din toate categoriile, din cadrul competițiilor Open și Youth. National Awards celebrează talentele fotografice locale din peste 50 de țări. Țările eligibile și premiile pentru această competiție pot fi găsite la adresa următoare, unde vor fi adăugate mai multe țări în curând: https://www.worldphoto.org/2019-national-awards.

Fotografii câștigători și cei selectați se pot bucura, pe lângă de premiile în bani și echipamentele foto Sony de ultimă generație, și de includerea în expoziții mondiale, de recunoașterea și expunerea la nivel mondial.

Câștigătorii pot, de asemenea, să obțină un grant Sony pentru a finanța viitoarele proiecte fotografice. Mai multe granturi de 7.000 $ vor fi acordate câștigătorilor competiției Professional, iar granturile de 3.500 $ vor fi acordate fotografilor selectați din competiția Student pentru a lucra împreună la o nouă comisie de fotografie stabilită de Sony și World Photography Organisation.

Termenele limită și alte anunțuri

Datele de închidere a înscrierilor pentru Sony World Photography Awards sunt:

30 noiembrie 2018 (13.00 GMT) – competiția Student

4 ianuarie 2019 (13.00 GMT) – competițiile Open, Youth și National Award

11 ianuarie 2019 (13.00 GMT) – competiția Professional

Selecțiile pentru competițiile Open și Youth vor fi anunțate în data de 5 februarie 2019. Câștigătorii premiilor Open și National Awards vor fi anunțați în data de 26 februarie 2019. Selecțiile pentru competițiile Professional și Student vor fi anunțate în data de 2 aprilie 2019. Fotograful anului ales din cadrul câștigătorilor competițiilor Open, Student, Youth, Professional va fi anunțat în data de 17 aprilie 2019. Expoziția Sony World Photography Awards va fi deschisă în perioada 18 aprilie – 6 mai 2019 la Somerset House, Londra.

* Sony World Photography Awards 2018 a atins un record de înscrieri. 320.000 de fotografi din peste 200 de țări și teritorii s-au înscris la ediția din 2018. 

Sony Corporation este lider global în producerea de tehnologii audio, video, foto, de gaming, pentru comunicații și tehnologia informației pentru segmentele consumer și profesional. Prin dezvoltarea afacerilor în muzică, imagine, entertainment și mediul online, Sony este lider absolut pe segmentele electronicelor și divertismentului. Sony a înregistrat vânzări anuale consolidate de aproximativ 77 de miliarde de dolari în anul fiscal încheiat la 31 martie 2018. Sony Global Web Site: http://www.sony.net/

Fişiere ataşate

Document Word