Follow Sony Romania

Sony anunță extinderea ecosistemului 360 Reality Audio

Comunicat de presă   •   Ian 08, 2021 22:53 EET

București - 8 ianuarie 2021 - Sony a anunțat astăzi extinderea serviciilor sale și ofertelor de produse 360 Reality Audio, inclusiv adăugarea de noi capabilități de streaming video și instrumente dedicate creării de conținut. Prin aceste eforturi, Sony va continua să extindă ecosistemul 360 Reality Audio.

Lansat în 2019, 360 Reality Audio de la Sony le permite artiștilor și creatorilor de conținut să producă muzică prin cartografierea surselor sonore, cum ar fi vocea, refrenul și instrumentele, și informații referitoare la poziție, plasându-le într-un câmp de sunet sferic. Această experiență muzicală revoluționară, oferită de tehnologiile Sony spatial sound, evocă sentimente precum cele trăite într-un studio de muzică sau la un concert live - fără a părăsi însă confortul casei.

În prezent, ascultătorii au acces la aproximativ 4.000 de melodii în 360 Reality Audio ale unor artiști precum Alicia Keys, Lil Nas X, Megan Thee Stallion, Noah Cyrus, Zara Larsson și mulți alții. Astăzi, Sony adaugă noi capabilități acestui format muzical inovator; parcurgeți informațiile de mai jos pentru a afla mai multe despre actualizările interesante dedicate ascultători și creatorilor:

Eforturi de extindere a ecosistemului 360 Reality Audio

Primul serviciu de streaming video în 360 Reality Audio

Astăzi, Sony lansează posibilitatea de a viziona conținut video de divertisment live, cu sunet captivant 360 Reality Audio. Pentru a evidenția aceste noi funcții video, Zara Larsson, artista Sony Music Entertainment, va susține un spectacol live exclusiv în 360 Reality Audio pe 12 ianuarie la ora 00:00 AM. Spectatorii vor putea viziona această interpretare pe smartphone, cu ajutorul aplicației Artist Connection [1]. Folosind modelele selectate de căști Sony și aplicațiaSony | Headphones Connect[2], utilizatorii își pot optimiza experiența, prin analizareaa formei unice a urechii, pentru a se bucura de un câmp muzical captivant, perfect optimizat pentru ei.

360 Reality Audio face posibilă crearea unei experiențe muzicale realiste, oferind ascultătorilor impresia că se află la un concert live. Sony speră să folosească această tehnologie spatial sound pentru a crea o soluție inovatoare dedicată iubitorilor de muzică ce nu pot să se bucure de concerte live din cauza situației generate de pandemia de COVID-19.

Sony colaborează cu marile nume din lumea muzicală și cu furnizori de servicii pentru a începe transmiterea acestui nou conținut video în cursul acestui an.

Introducerea unui nou pachet creativ - 360 Reality Audio Creative Suite

Sony și Virtual Sonics, Inc. au dezvoltat un nou software de creare de conținut numit360 Reality Audio Creative Suitepentru a le permite muzicienilor și creatorilor să realizeze mai ușor conținut 360 Reality Audio. Software-ul 360 Reality Audio Creative Suite, de tip plugin, este compatibil cu celebra stație de lucru audio digitală (digital audio workstation - DAW). Virtual Sonics, Inc., prin subsidiara sa Audio Futures, Inc., va lansa software-ul la sfârșitul acestei luni.

În plus, Sony și Music.com, distribuite de The Orchard, lansează un program dedicat creatorilor, menit să le faciliteze acestora producerea de conținut 360 Reality Audio utilizând pachetul 360 Reality Audio Creative Suite și apoi să-și transmită conținutul.

În timpul CES, spectatorii pot să vizioneze un videoclip despre modul în care producătorul premiat cu GRAMMY, Keith Harris, își transformă muzica folosind 360 Reality Audio Creative Suite.

Dispozitive compatibile și licențe extinse

Începând din această primăvară, vor fi disponibile pentru achiziție boxele compatibile 360 Reality Audio, modelel SRS-RA5000 și SRS-RA3000. Aceste boxe compatibile WiFi creează o experiență de sunet 360 Reality Audio captivantă, imersivă, utilizând algoritmul unic Sony Immersive Audio Enhancement. Boxele pot fi controlate cu dispozitivele comaptibile cu Google Assistant[3] sau Amazon Alexa[4], astfel încât utilizatorii să își poată gestiona cu ușurință muzica.

360 Reality Audio poate fi, de asemenea, experimentat folosind căști de la majoritatea producătorilor, în combinație cu un smartphone Android™ sau iOS care are instalată o aplicație de servicii de streaming compatibilă[5]. În plus, Sony colaborează cu alte companii de electronice pentru a promova experiența 360 Reality Audio.

Pentru a continua extinderea bibliotecii sale de dispozitive audio compatibile, Sony va licenția următoarele tehnologii:

  • 1.Tehnologie de personalizare a căștilor, care analizează caracteristicile auditive ale ascultătorului
  • 2.Tehnologii care permit telefoanelor inteligente și autovehiculelor să redea conținut 360 Reality Audio

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să vizitați următoarele site-uri web:

# # #

[1] Aplicația Artist Connection necesită descărcare pe dispozitivele iOS din App Store sau pe dispozitivele Android™ din Google Play.

[2] Aplicația Headphones Connect necesită descărcare pe dispozitivele iOS din App Store sau pe dispozitivele Android™ din Google Play. 360 Reality Audio necesită abonament la un serviciu de muzică online compatibil și se pot aplica termeni, condiții, cont și taxe de terță parte.

[3] Funcție de asistență vocală compatibilă cu smartphone-ul Android (Google App) sau iPhone (Siri). Este necesară conexiunea Bluetooth®.

[4] Amazon, Echo, Alexa și toate siglele aferente sunt mărci comerciale ale Amazon.com, Inc. sau ale afiliaților săi. Este necesar un cont Amazon. Este necesară conexiunea Bluetooth®.

[5]Aplicația Headphones Connect necesită descărcare pe dispozitivele iOS din App Store sau pentru dispozitivele Android™ din Google Play. 360 Reality Audio necesită abonament la un serviciu de muzică online compatibil și se pot aplica termeni, condiții, cont și taxe de terță parte.

Sony Corporation este o companie din domeniul divertismentului cu o fundație solidă în domeniul tehnologiei. De la jocuri și servicii de rețea la muzică, imagini, electronice, semiconductori și servicii financiare, scopul companiei Sony este acela de a aduce emoție, prin puterea creativității și a tehnologiei. Pentru mai multe informații vizitați http://www.sony.net/