Follow Sony Romania

Sony anunță încheierea unui parteneriat cu Profoto și primul produs interoperabil pentru fotografii profesioniști

Comunicat de presă   •   Sep 20, 2016 10:46 EEST

Sony a anunțat în cadrul evenimentului Photokina 2016 din Koln, Germania o colaborare cu Profoto, prin care le oferă artiștilor fotografi o platformă care îi va ajuta să aducă la viață proiectele creative.

Colaborarea facilitează compatibilitatea între blițurile și echipamentele de lumini din porfofoliul Profoto și camerele Sony cu obiective interschimbabile (ILC). Sony a licențiat către Profoto specificațiile tehnice pentru trei dintre modelele sale ILC, care vor permite companiei să dezvolte produse care vor oferi o experiență de iluminare deosebită pentru utilizatorii de camere foto Sony α.

Yosuke Aoki, director al diviziei pan-europene de Product Marketing, Digital Imaging și vice-președinte al Sony Europe Ltd. a declarat: „Pasiunea pentru fotografia de calitate este ceea ce avem în comun cu Profoto și suntem încântați că utilizatorii de camere αvor avea astfel oportunitatea de a-și lărgi posibilitățile de fotografiere.”

Primul produs din portofoliul Profoto care va beneficia de rezultatele acestei colaborări este Profoto Air Remote TTL-S, care asigură comunicarea wireless între blițul Profoto Air TTL și unele dintre cele mai bune camere foto α[1]de la Sony. Air Remote TTL-S este un emițător radio wireless de mici dimensiuni care se montează pe patina de bliț a camerei foto Sony. Telecomanda permite măsurarea expunerii in mod TTL (through-the-lens) cu orice bliț Profoto AirTTL.

În modul TTL, fotografii nu trebuie decât să încadreze și să declanșeze, pentru că Air Remote TTL-S comunică automat cu blițul, pentru a obține expunerea perfectă. Air Remote TTL-S e echipat cu tehnologia Profoto High-speed Sync (în curs de patentare), mult mai rapidă, mai puternică și mai stabilă decât oricare altă soluție HSS de pe piață.

Sistemul Air Remote TTL-S va fi disponibil la începutul anului 2017, la prețul de aproximativ 310 euro. Detalii tehnice despre produs pot fi găsite aici.

[1]Camerele compatibile sunt α7 II, α7R II și α7S II

Despre Sony

Sony Corporation este lider global în producerea de tehnologii audio, video, foto, de gaming, pentru comunicații pentru segmentele consumer și profesional. Prin dezvoltarea afacerilor în muzică, imagine, entertainment și mediul online, Sony are o poziție de lider absolut pe segmentele electronicelor și divertismentului. Sony a înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2015 vânzări consolidate de aproximativ 68 miliarde de dolari. Sony Global Web Site: http://www.sony.net/

Despre Profoto AB

Profoto a fost fondat în Stockholm în 1968 de către fotograful și inginerul Eckhard Heine și retailerul de echipament foto Conny Dufgran. Parteneriatul dintre cei doi a pronit în momentul în care Conny i-a vândut lui Eckhard un bliț nefuncțional. Deranjat, Eckhard a inventat un nou tip de bliț, prezentând astfel un model superior. Câțiva ani mai târziu, Eckhard și Conny au prezentat cu succes primul generator Pro-1 la Photokina, în Koln. Astfel sa născut Profoto.

Profoto crede că Light Shaping Tool trebuie să ofere un feel, sunet și design plăcute. Asemeni pensulei pictorului sau instrumentului muzicianului, forma sa trebuie să reflecte funcția pe care o servește. Profoto nu va permite tehnologiei să domine artistul. Uneltele lor nu sunt obstacole, ci soluții de iluminat, menite să transforme ambiția în realitate.