Follow Sony Romania

Sony prezintă noua suită de produse din segmentul audio și mobil la IFA 2016

Comunicat de presă   •   Sep 01, 2016 19:50 EEST

Sony prezintă noua gamă de produse reprezentative pentru creativitatea tehnologică, în cadrul târgului de tehnologie IFA de la Berlin, care începe vineri, 2 septembrie.

În avanpremiera deschiderii oficiale a IFA, Sony a organizat o conferință de presă pe 1 septembrie, unde președintele și CEO-ul Sony, Kazuo Hirai a prezentat noua gamă audio a companiei, respectând angajamentul de a crea produse mai relevante, care se diferențiază ușor. În prezentare s-a referit la sistemul de realitate virtuală PlayStation®VR și a oferit detalii despre diverse inițiative ale Sony care continuă să identifice oportunități pentru inovare în segmentul electronicelor de larg consum, cum ar fi Programul de accelerare de tip seed, Life Space UX, Inteligența Artificială și robotică. Kazuo Hirai a remarcat: „Vrem ca produsele noastre să fie cât mai aproape de tine. Relevant pentru tine este să îți oferim în continuare o valoare emoțională printr-o gamă largă de produse care intensifică ceea ce vezi, auzi și experimentezi”. Hideyuki Furumi, Sony Mobile Communications Inc. EVP, responsabil Sales & Marketing la nivel mondial, a prezentat în continuare noul smartphone Xperia™ din seria X și a vorbit despre progresele realizate cu produsele Xperia smart, care propun noi metode de comunicare.

Aici puteți urmări un material video de la conferința de presă:

www.sony.co.uk/ifa-press

Principalele produse și prototipuri care vor fi expuse

Smartphone-uri Xperia și produse Xperia Smart

Sony a anunțat două noi modele de smartphone-uri din seria Xperia X: noul vârf de gamă Xperia XZ și Xperia X Compact. Ambele modele oferă o îmbunătățire a experienței foto, datorită noii tehnologii ”Triple image sensing”. Xperia XZ va fi lansat la nivel mondial în luna octombrie, în timp ce Xperia X Compact va fi lansat la nivel mondial din luna septembrie.

Tehnologia Triple image sensing permite captarea fidelă a acțiunii din orice mediu într-o fracțiune de secundă datorită fuziunii a trei tehnologii:

  • ‒Senzor de imagine care dispune de un sistem de focalizare rapid și precis (AF) cu funcție de urmărire a obiectului, activabilă datorită senzorului de imagine acționat de sistemul de focalizare automată hibridă anticipativă
  • ‒Estimarea distanței cu senzorul Laser AF, care permite o focalizare rapidă și precisă, chiar și în condiții de iluminare slabă.
  • ‒Detecția culorii cu senzorul RGBC-IR, care captează culorile exact ca în realitate, indiferent de condițiile de iluminare

Cele două modele oferă, de asemenea, îmbunătățiri ale capturilor video, fiind primele smartphone-uri dotate cu sistemul de stabilizare pe 5 axe, permițând filmarea clipuri video cursive, chiar și în situații de focalizare în prim-plan. În plus, acestea sunt dotate cu funcții inteligente pentru a optimiza experiența cu Xperia, în funcție de modul în care este utilizat telefonul, precum tehnologia de încărcare adaptivă dezvoltată cu Qnovo Inc. pentru a prelungi durata de viață a bateriei. Xperia XZ este dotat cu un ecran Full HD de 5.2” și o carcasă metalică ce se potrivește perfect formei mâinii. Xperia X Compact este dotat cu un ecran HD de 4.6”.

De asemenea, Sony a anunțat că dispozitivul Xperia Ear, care se fixează în ureche, fiind conceput pentru folosirea telefonului în regim „hands-free” va fi disponibil pe anumite piețe, începând cu luna noiembrie. Xperia Ear reacționează prompt la comenzile vocale, iar prin intermediul unei conexiuni wireless cu smartphone-ul oferă informații și asistență personală într-o interacțiune naturală, cu o voce autentică. Dotat cu Sony Agent Technology și un senzor de proximitate, Xperia Ear oferă informații utile, cum ar fi programul zilnic și alte actualizări personalizate la simpla fixare în ureche, permițându-le utilizatorilor să rămână permanent conectați. Sony va prezenta, de asemenea, sub formă de concepte, proiectorul Xperia și Xperia Agent, împreună cu servicii de la Yahoo Japonia și Nestle Japonia, pentru a oferi o nouă perspectivă asupra experienței de utilizare oferită de produsele smart.

Audio

Sony a prezentat noua linie de produse „Signature Series”, care reprezintă convergența tehnologiilor superioare analogice și digitale Sony, perfecționate de-a lungul anilor. Seria de produse Hi-Res este compusă din căștile stereo MDR-Z1R, două noi modele de walkman din seria WM1 (NW-WM1Z și NW-WM1A), și amplificatorul pentru căști TA-ZH1ES. Sony a utilizat cele mai bune materiale și tehnici de fabricație pentru a reproduce cel mai bun sunet posibil, aspect reflectat și în design-ul neconvențional al seriei Signature. Gama Signature transmite cu fidelitate emoțiile transpuse de artiși în muzica lor, de la rezonanța sublimă a unei orchestre la pasiunea unui concert live. Noua serie oferă sunetului o nouă identitate – de la „audiție” la „emoție.”

De asemena, Sony a prezentat căștile wireless stereo MDR-1000X Hi-Res cu funcție de anulare a zgomotului, numărul unu în industrie*1, care permit ascultarea muzicii de calitate, indiferent de zgomotul din jur. Căștile dispun de moduri care le permit utilizatorilor să audă și sunetele din jur, de la anunțurile de pe aeroport până la conversații rapide, fără a fi nevoie să dea jos căștile.

În plus, Sony va expune la standul din cadrul IFA noi produse audio, printre care sistemul audio Hi-Res pentru acasă (modelul MHC-GT7DW), două căști wireless EXTRA-BASSpentru uz sportiv (modelele MDR-XB80BS și MDR-XB50BS) și noua serie de Walkman-uri NW-A30 Hi-Res, care oferă îmbunătățiri ale experienței de utilizare datorită ecranului tactil de 3.1”.

*1: La momentul publicării acestui comunicat (potrivit cercetărilor Sony, bazate pe standardele JEITA)

4K BRAVIA®

Gama Z de la Sony, noua piesă de rezistență a gamei de televizoare BRAVIA cu tehnologie 4K HDR (modele anunțate anterior și disponibile cu diagonale de 100”/75”/65”) dispune de noul procesor de imagine 4K, 4K HDR Processor X1™ Extreme. Noua gamă este dotată în premieră cu tehnologia unică de iluminare Backlight Master Drive™, a cărei structură densă LED reproduce un negru mai intens și culori strălucitoare.

Noul procesor X1 Extreme poate procesa cu 40% mai multe imagini în timp real comparativ cu procesorul 4K X1 și încorporează trei noi tehnologii: remasterizare HDR bazată pe obiecte care îmbunătățește conținutul SDR (standard dynamic range) până aproape de calitatea 4K HDR, procesare dublă de baze de date, care elimină zgomotul digital nedorit oferind imagini vibrante și Super Bit Mapping™ 4K HDR, care oferă gradații mai fine de culoare.

De asemenea, Sony va expune în premieră un prototip de player Ultra HD Blu-ray™.

Life Space UX*2

Sony a anunțat că proiectorul portabil Ultra Short Throw și boxa din sticlă, disponibile deja în Japonia și SUA, au ajuns recent și în Marea Britanie. În pofida dimensiunilor sale compacte, proiectorul portabil cubic de 10 cm Ultra Short Throw poate proiecta o imagine de până la 80 inch pe o masă, un perete sau orice altă suprafață pe care utilizatorul dorește să o aducă la viață. Boxa din sticlă iluminează fiecare colț al camerei de zi cu o lumină caldă LED și umple spațiul cu un sunet extrem de clar datorită sticlei organice din care este fabricată.

*2: Life Space UX este un concept definit prin oferirea de experiențe unice și facilitarea unor modalități noi de transformare a spațiului de locuit.

Digital Imaging

Noua cameră 4K Action Cam de la Sony, FDR-X3000R 4K*3 este dotată în premieră cu tehnologia inovatoare de stabilizare optică a imaginii SteadyShot, datorită noilor serii de obiective. Noua tehnologie asigură că imaginea video captată este stabilă și cursivă, chiar și în modurile de înregistrare 4K sau de viteză ridicată.

Noul obiectiv ultra larg ZEISS® Tessar captează imagini mai naturale cu distorsiune semnificativ redusă a lentilelor. Action Cam servește nevoilor utilizatorilor în diferite condiții de filmare, datorită gamei de accesorii, care include telecomanda Live-View Remote, care oferă control total al filmării și al alimentării, prin amplasarea facilă a butonului on/off.

Sony va prezenta cele mai noi produse din segmentul foto, inclusiv camerele foto α7R II*4, α7S II*4, α6300*5, RX1R II*4 și teleobiectivul G Master™ FE 85mm F1.4 GM*4, care au fost deja premiate la premiile TIPA 2016 și/sau EISA 2016-2017.

*3: 3840 × 2160

*4: disponibile deja comercial

Jocuri & Rețele

Sistemul de realitate virtuală PlayStation VR (“PS VR”) extinde lumea PlayStation®4 (PS4TM), permițându-le utilizatorilor să experimenteze o lume virtuală la 360 de grade. Orientarea capului și a mișcărilor sunt urmărite cu precizie, astfel încât pe măsură ce întorci capul, imaginea din lumea virtuală continuă în timp real, natural și intuitv. La standul Sony va fi expus conținut VR, inclusiv jocul „THE PLAYROOM VR”, care poate fi jucat în grupuri de până la 5 jucători – un jucător folosește căștile VR, iar ceilalți 4 controller-ele wireless DUALSHOCK®.

Programul Future Lab™

De asemenea, Sony prezintă conceptul “T”, al doilea prototip dezvoltat în cadrul programului de cercetare-dezvoltare Future Lab™, care are ca obiectiv crearea unui stil de viață al viitorului, în colaborare cu utilizatorii. “T” este construit în jurul ideii de a face din accesarea informației o experiență mai naturală. Transformă o masă sau orice altă suprafață într-un ecran interactiv, proiectând imagini sensibile la atingere. Programul Future Lab este deschis participanților din SUA pentru primul Concept Prototype N, începând cu 1 septembrie. Mai multe informații despre programul Sony sunt disponibile aici:

http://www.futurelab.sony.net/N/

Sony va mai prezenta o serie de produse dezvoltate în cadrul unor proiecte start-up, în cadrul inițiativei interne de incubatoare de afaceri, Seed Acceleration Program; drone autonome și servicii în cloud de procesare a datelor pentru măsurare și control sunt oferite de joint-venture-ul Aerosense Inc.; noul kit educațional Sony denumit „KOOV” oferă o perspectivă nouă asupra predării noțiunilor de robotică și programare.